pavestone
管理员
管理员
  • UID1
  • 注册日期2020-05-14
  • 粉丝2
  • 关注0
  • 发帖数204
  • 社区居民
  • 原创写手
阅读:37回复:0

[阅读理解]阅读理解 Grandparents Answer a Call

楼主#
更多 发布于:2020-06-02 20:35

Grandparents Answer a Call

As a third-generation native of Brownsville, Texas, Mildred Garza never pleased move away. Even when her daughter and son asked her to move to San Antonio to help their children, she politely refused. Only after a year of friendly discussion did Ms Garza finally say yes. That was four years ago. Today all three generations regard the move to a success, giving them a closer relationship than they would have had in separate cities.

No statistics show the number of grandparents like Garza who are moving closer to the children and grandchildren. Yet there is evidence suggesting that the trend is growing. Even President Obama’s mother-in-law, Marian Robinson, has agreed to leave Chicago and into the White House to help care for her granddaughters. According to a study grandparents com. 83 percent of the people said Mrs. Robinson’s decision will influence the grandparents in the American family. Two-thirds believe more families will follow the example of Obama’s family.

“In the 1960s we were all a little wild and couldn’t get away from home far enough fast enough to prove we could do it on our own,” says Christine Crosby, publisher of grate magazine for grandparents. “We now realize how important family is and how important to be near them, especially when you’re raining children.”

Moving is not for everyone. Almost every grandparent wants to be with his or her grandchildren and is willing to make sacrifices, but sometimes it is wiser to say no and visit frequently instead. Having your grandchildren far away is hard, especially knowing your adult child is struggling, but giving up the life you know may be harder.

8.Why was Garza’s move a success?

A.It strengthened her family ties. B.It improved her living conditions.

C.It enabled her make more friends. D.It helped her know more new places.

9.What was the reaction of the public to Mrs. Robinson’s decision?

A.17% expressed their support for it. B.Few people responded sympathetically.

C.83% believed it had a bad influence. D.The majority thought it was a trend.

10.What did Crosby say about people in the 1960s?

A.They were unsure of raise more children. B.They were eager to raise more children.

C.They wanted to live away from their parents. D.They bad little respect for their grandparent.

11.What does the author suggest the grandparents do in the last paragraph?

A.Make decisions in the best interests’ of their own

B.Ask their children to pay more visits to them

C.Sacrifice for their struggling children

D.Get to know themselves better

8.细节理解题。根据第一段最后一句"Today all three generations regard the move as a success, giving them a closer relationship than they would have had in separate cities.”可知,Garza搬到离子女家近的地方居住,使他们的家庭关系更加紧密。故选A项。

9.细节理解题。根据第二段最后一句“Two-thirds believe more families will follow the example of Obama's family. ”可知,越来越多的人会仿照Obama —家的做法: 老人搬到离子女近的地方居住。因此,公众认为这将会是一种趋势,D项符合文意。

10.细节理解题。根据第三段首句“In the 1960s we were all a little wild and couldn't get away from home far enough or fast enough to prove we could do it on our own…”可知,在20世纪60年代,人们希望自己离开家以此来证明自己的独立。故选C项。

11.推理判断题。根据最后一段首句“Moving is not for everyone.”可知,搬家并不适合每一个人。因此,作者建议人们在做出搬家的决定之前要反复权衡,做出对自己有利的选择。故选A项。

游客

返回顶部